Предности високо прецизне ЦНЦ обраде алуминијумских делова

- 2022-03-17-

Предности високо прецизне ЦНЦ обраде алуминијумских делова


Искрено речено, ЦНЦ обрада значи да ЦНЦ обрада користи рачунар за састављање скупа програма за обраду, као што су сечење, урезивање, урезивање, упуштене рупе, итд., који се у основи завршавају ЦНЦ обрадом, што може смањити оштећење производа.
1. Многи смањују број алата.
Пошто се ЦНЦ обрада углавном обрађује програмирањем, а ЦНЦ има три осе, четири осе и пет осе, у поређењу са другом обичном машинском опремом, не захтева неуредан алат за обраду делова неуредних облика. Ако желите да промените облик и стандард дела, потребно је само да исправите програм за обраду делова, који је погодан за развој и модификацију нових производа.
2. Аутоматизована производња.
За вишеслојну и малу серијску обраду делова од легуре алуминијума, ефикасност производње је висока, што може смањити време за припрему производње, прилагођавање машинског алата и инспекцију процеса, и смањити време сечења због употребе оптималне количине резања.
3. Квалитет обраде је стабилан, прецизност обраде је висока, поновљивост је висока и користи се за захтеве обраде прецизних делова серије.
4. ЦНЦ обрада је вишеосна опрема за повезивање, посебно опрема са четири и пет оса, која може да обрађује неуредне површине, закривљене кораке које је тешко обрадити конвенционалним методама, па чак и обрадити неке неприметне делове обраде.
Предности високопрецизне ЦНЦ обраде алуминијумских делова јасне су многим прерађивачким компанијама, али за оператере, главна претпоставка високопрецизне ЦНЦ обраде је тачност мерила процеса. Референтне вредности на механичким цртежима су сва велика слова А, Б, Ц, Д, итд. означена специфичним заокруженим референтним симболом. Када је референтни симбол поравнат са лицем и продуженом линијом лица или стандардном границом лица, то указује да је лице референтно. Када је симбол датума поравнат са стандардном линијом, то указује да је заснован на средишњој линији ентитета означеног стандардом.