Прецизна технологија обраде хардвера и радне спецификације

- 2022-02-17-

Прецизна технологија обраде хардвера и радне спецификације


Прецизни хардвер се може сећи према потребама производње, а затим се неки мали прибор може сећи или ЦНЦ обрађивати, а прецизни хардвер се мора користити као контејнер за сечење и пробијање, након чега следи заваривање, затим брушење и убризгавање уља. Након што су додаци направљени. Треба подсетити да мале делове такође треба галванизирати или прскати по површини након брушења. Постоји много случајева серијске обраде прецизних металних делова, тако да се начин производње и циклус прецизне обраде метала разликују од оперативних спецификација и процеса опште обраде производа.

Технологија прецизне обраде метала:
1. Рута обраде има велику неизвесност. Компонента или производ може имати различите процесе, а производни процес захтева широк спектар машина и опреме и прибора.
2. Пошто су предузећа за производњу хардвера углавном раштркана обрада, квалитет и продуктивност производа у великој мери зависе од техничког нивоа радника, а степен аутоматизације је углавном на нивоу јединице, као што су ЦНЦ машине алатке, флексибилни производни системи , итд.
3. Делови производа генерално усвајају метод комбиновања сопствене производње и обраде спољних извора. На пример, специјални процеси као што су галванизација, пескарење, оксидација и ласерско гравирање на сито-ситотеку биће поверени спољним произвођачима на обраду.
4. Постоји много делова у потражњи. Радионица често треба да попуни много захтева материјала и видеће производни налог „једног реда“. Ако постоји процес, потребно је попунити много налога за пренос процеса.
Спецификације за прецизну обраду метала:
1. Током обраде производа. Оператери треба да одржавају исправан положај и да имају довољно енергије за површне операције. Уколико нађу физичку нелагодност, потребно је одмах напустити посао ради личне безбедности и јавити се надзорнику радионице или вишем руководиоцу. Неопходно је концентрисати мисли, престати да ћаскамо, и да сарађујемо једни са другима током рада. Оператер не би требало да ради у стању раздражљивости и умора. Ради личне безбедности, спречите незгоде и обезбедите безбедан рад. Пре ступања на радно место, сви запослени проверавају да ли њихова одећа испуњава услове посла. Забрањено је ношење папуча, обуће са високом потпетицом и одеће која утиче на безбедност. Они са дугом косом треба да носе шлем.
2. Проверите да ли су покретни делови напуњени уљем за подмазивање пре механичког рада, затим покрените и проверите да ли су квачило и кочница у реду, и покрените машину у празном ходу 1-3 минута и зауставите рад када је машина неисправна.
3. Приликом замене калупа, прво искључите напајање, а тек након што престане да ради померање штанце преса, калуп се може инсталирати и отклонити грешке. Након уградње и подешавања, померите замајац руком да бисте тестирали два пута. Да би се спречио непотребан судар између машине и производа који се обрађује, потребно је проверити да ли су горњи и доњи калупи симетрични и разумни, да ли су шрафови чврсти и да ли је држач бланка разуман. положај.
4. Неопходно је сачекати да сво остало особље напусти механичко радно подручје и уклони ситнице на радном столу пре него што покренете напајање за покретање машине.
5. У току механичког рада забрањено је стављати руку у радни простор клизача и престати узимати и стављати радни предмет руком. Неопходно је користити алате који задовољавају спецификације приликом брања и постављања обрадака у калуп. Ако установите да машина има неуобичајену буку или машина поквари, требало би да одмах искључите прекидач за напајање ради провере. Након што се машина покрене, једна особа ће транспортовати материјале и управљати машином. Другима није дозвољено да притискају електричну зграду или газе на ножни прекидач. Због безбедности других, не смеју да стављају руке у механичко радно подручје нити да рукама додирују покретне делове машине.