Која је разлика између антистатичке ПЕЕК плоче и обичне ПЕЕК плоче?

- 2021-11-02-

Која је разлика између антистатичке ПЕЕК плоче и обичне ПЕЕК плоче?

 

Карактеристике перформанси антистатичке ПЕЕК плоче: у условима високе чврстоће и крутости, електростатичке проводљивости, одличне стабилности димензија, континуиране радне температуре до 250°Ц, незапаљив (УЛ 94 В0), пуњен карбонским влакнима, графитом и ПТФЕ, низак коефицијент трења, отпорност на хабање и самоподмазивање, антистатичка класа, отпорност 10^6-10^9Ωцм, боље спречи накупљање статичког набоја.

 

Која је разлика између антистатичке ПЕЕК плоче и обичне ПЕЕК плоче?

 

Која су својства антистатичке пеек плоче и проводне ПЕЕК плоче? Кондуктивна пластика и антистатичка пластика имају различите вредности отпора. Вредност отпора проводне пластике је од 3. степена до 6. степена, а вредност отпора антистатичке пластике је од 9. степена до 12. степена.

 

1. Проводљива пластика је да ефикасно испразни статички електрицитет и избегне пуњење;

 

2. Антистатичка пластика спречава стварање јона пуњења и отежава пуњење трењем.

 

Обична ПЕЕК плоча омогућава веома високу радну температуру у ваздуху (може да ради непрекидно на 260 степени, а може да достигне 310 степени за кратко време), механичку чврстоћу, високу крутост и тврдоћу, отпорност на високе температуре, одличну хемијску отпорност и отпорност на хидролизу, и одлична отпорност на хабање И перформансе трења, изузетно висока чврстоћа пузања, одлична стабилност димензија, изузетна УВ отпорност, одлична отпорност на високоенергетско зрачење, инхерентно ниска запаљивост и мање дима током сагоревања.

 

Примена: ПЕЕК плоча се широко користи у ваздухопловној, медицинској, фармацеутској и прехрамбеној индустрији, као што су структурни делови анализатора гаса на сателитима, лопатице измењивача топлоте; због својих супериорних перформанси трења, постао је идеалан материјал у области примене трења, као што су клизни лежајеви, клизни лежајеви, седишта вентила, заптивни прстенови, хабајући прстенови пумпе итд.

 

Пречник наших ПЕЕК шипки се креће од 6-200 мм, са стабилним квалитетом, одличном ценом, богатим бојама, једноставном обрадом и обликовањем, и може се прилагодити према захтевима купаца, што може задовољити захтеве купаца за различите производе.